Kezdőlap arrow Vásárlás blog
Vásárlás blog
A Dell szerverek gyors fejlődése Nyomtatás E-mail

A Dell kezdeti sikereit a direkt értékesítési modellnek köszönhette, a vállalat egész tevékenysége az egyedileg összeállított konfigurációkra épül, legyen szó notebookokról, asztali PC-kről vagy szerverekről. Szervereket kedvezményesen vásárolhat itt. Magyarországon ez a lehetőség eddig nem volt elérhető, a notebook.hu által megnyitott konfigurator.hu weboldal segítségével azonban mostantól a hazai fogyasztók és vállalatok is összeállíthatják a saját igényeiknek megfelelő gépet.

"Korábban is szolgáltunk ki viszonteladókat, de a disztribútori megállapodás kiszélesíti a mozgásterünket és rugalmasabb lehetőségeket biztosít számunkra, hiszen közvetlenül a gyártótól tudunk rendelni" -mondta a notebook.hu ügyvezetője. "Kézzelfogható forgalomnövekedést várunk ettől: a célunk az, hogy a Dell noteszgépek jelenleg nagyjából évi 4000 darabos eladási volumenét 2010-re megduplázzuk."

Tovább...
 
Szerver gép memória , azaz az agy fontossága Nyomtatás E-mail

Amennyiben a számítógépnek egy program vagy folyamat futtatásához kevés közvetlen elérésű memória, azaz RAM áll rendelkezésére, a Windows a virtuális memóriát használja.
A virtuális memória a számítógép RAM memóriáját a merevlemezen egy ideiglenes használatú területtel kombinálja. Ha nincs elegendő RAM memória, a virtuális memória az adatokat a RAM memóriából a lapozó fájlnak nevezett területre mozgatja. Az adatok lapozó fájlba mozgatása RAM memória területet szabadít fel, és így a számítógép befejezheti a feladatot.

Általánosan elmondható, hogy minél több szerver RAM memória van a számítógépben, annál gyorsabban futnak a programok. Ha a számítógép működését a kevés RAM memória lelassítja, akkor ellensúlyozásként a virtuális memória növelése látszik megoldásnak. Azonban tudni kell, hogy a számítógép az adatokat a RAM memóriából sokkal gyorsabban tudja olvasni, mint a merevlemezről, így a RAM memória bővítése jobb megoldás. Célszerű tehát olyan szervert vásárolni, melyben sok memória modul helyezhető el. Az ilyen gépeket itt nézheti meg!

Tovább...
 
Márkás szerverek a siker zálogai! Nyomtatás E-mail

Amennyiben azt szeretnénk, hogy komolyan vegyék a cégünket, mindenképpen érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a drágább és márkásabb szerverek beszerzésére. A mai, rohanó és napi szinten változó technikai világban több jó, illetve kiváló minőségű szervert, és szerver gépet találunk. Ajánlatos tehát alaposabban megnézni itt a kínálatot, esetleg megfelelő szakember véleményét kikérni. Ezek a szerverek már mind, egytől-egyik profi holmik, amiktől cégünk is komolyabb arculatot kaphat, ezáltal jóval magabiztosabban létezhet az amúgy széles és erőteljes piacon.

A legismertebb és leginkább megbízható márkák, többek között a Dell, Lenovo, HP ,Fujitsu tornyok, illetve rack-ek. Ezek a szerver gépek már annyira okosak, hogy szinte már-már önálló életet élnek cégünkben, irodáinkban.

Tovább...
 
Konyhabútor fogantyú, konyhai fogantyú Nyomtatás E-mail

A konyha az egyik fő életterünk. Sok időt töltünk itt. Fontos, hogy ez a helyiség is maximálisan kiszolgáljon bennünket, akár egy életen át. Ha valaki felújítja lakását és eldönti, hogy új konyhabútort vásárol, elsődleges szempont, hogy a bútort professzionális konyhabútor alkatrészek és konyhai vasalat alkossa. Ilyeneket talál a pak.hu webáruházban! Ezek garantálják ugyanis a fiókok, az ajtók, és a szekrények tartós használatát, zökkenőmentes és hosszú távú működését.

De mi van a külső jegyekkel, a bútor megjelenésével, a dizájnnal? Hiszen ez is éppúgy fontos, mint a külsőleg nem, csak belsőleg látható bútoralkatrészek minősége. Kétségtelen, hogy egy konyhabútornak nem csak funkcionálisnak, hanem szépnek is kell lennie.

Tovább...
 
A szerverszolgáltatók kénytelenek a városon kívülre költözni Nyomtatás E-mail

A szerverközpontokat üzemeltető cégek egyre több problémával szembesülnek nap mint nap. Elég csak arra gondolni, hogy milyen mértékű energiafelhasználás szükséges a szerverfarmok és a hűtőberendezések üzemeltetésére. Van azonban egy másik probléma, amiről talán napjainkban kevesebb szó esik. Ez pedig nem más, mint az adatközpontok telepítési helyének biztosítása, azaz a helyigény biztosítása.

A felhasználó igényekkel (egyre nagyobb mennyiségű adattárolás, nagyobb számítókapacitás) a technológia már-már alig képes felvenni a versenyt, ezért a tervezők inkább egyre zsúfoltabb adatközpontokat terveznek, egyre jelentősebb energiaigény-felhasználás mellett. Az energiaigény csökkentésére ugyan tervezésre kerülnek energiahatékonyabb processzorok, SSD-k és energiafelhasználási irányelvek meghatározásai, a probléma lényege azonban ettől még nem változik.

Tovább...
 
Továbbra is perben áll a HP és az Oracle az Itanium szervek kivezetése miatt Nyomtatás E-mail

Közel két éve már, hogy a korábban technológiai szövetségben álló Hewlett-Packard (HP) és az Oracle perben állnak egymással az Itanium szerverek támogatásának befejezése miatt. Első körben a HP ugyan győzedelmeskedett az Oracle felett, most azonban az a kérdés: vajon ki, milyen arányú veszteséget szenvedett el és az kinek a hibájából fakadt.

A HP és az Oracle technológiai szövetségének megfelelően az Oracle által forgalmazott Itanium szervereket a HP által forgalmazott szerverek alá vásárolták a piaci szereplők. Miután azonban az Oracle felvásárolta a Sunt, hirtelen megszakították az Itanum szerverek támogatását.

Az Oracle lépésének következményeként a HP mintegy 4-4,2 milliárd dolláros kárt szenvedett el bevételének drasztikus csökkenése miatt, mindemellett azonban az Oracle sem profitált a lépésből, hiszen a bevétel nem hozzá, hanem az IBM-hez vándorolt át.
A szerverdiszkont.hu írása szerint a bíróság első fokon a HP kérésének megfelelően kötelezte az Oracle-t az Itanium szerverek támogatását felfüggesztő lépés visszavonására, erre reagálva azonban az Oracle bejelentette, hogy ő is jelentős (mintegy 95 millió dolláros) anyagi kárt szenvedett el, miután a HP és partnerük az Intel eltitkolták a piac elől az Itanium szerveralapú gépek forgalmazásának megszüntetését.

Tovább...
 

Gyártó szerinti termék keresés

 
3d systems szoftver
Abbyy szoftver
Acer hálózati e.
Acer monitor
Acer netbook
Acer notebook
Acer projektor
Apple hálózati e.
Apple kiegészítő
Apple monitor
Apple notebook
Archos pc
Assmann hálózati e.
Assmann kiegészítő
Assmann monitor
Asus hálózati e.
Asus monitor
Asus notebook
Asus pc
Asus projektor
Asustek (komponens) hálózati e.
Asustek (komponens) kiegészítő
Autodesk szoftver
Avm hálózati e.
Belkin hálózati e.
Belkin kiegészítő
Benq monitor
Benq projektor
Boston computer (supermicro) hálózati e.
Brother nyomtató
Brother szkenner
Buffalo hálózati e.
Canon fax
Canon nyomtató
Canon projektor
Canon szkenner
Chs pc
Cisco hálózati e.
Cisco systems hálózati e.
Conceptr. hálózati e.
Corel szoftver
D-link hálózati e.
Dc/pos motorola-symbol hálózati e.
Dc/pos other hálózati e.
Dc/pos other monitor
Dc/pos other szoftver
Dell hálózati e.
Dell kiegészítő
Dell monitor
Dell netbook
Dell notebook
Dell pc
Dell szoftver
Dicota kiegészítő
Eaton (mge) szoftver
Egyéb hálózati e.
Egyéb szoftver
Elo touch monitor
Epson kiegészítő
Epson nyomtató
Epson projektor
Epson szkenner
Fujitsu hálózati e.
Fujitsu kiegészítő
Fujitsu monitor
Fujitsu notebook
Fujitsu pc
Fujitsu szkenner
Fujitsu szoftver
Funkwerk hálózati e.
Funscreen kiegészítő
Gigabyte pc
Gigaset hálózati e.
Grandstr. hálózati e.
Hp hálózati e.
Hp kiegészítő
Hp monitor
Hp netbook
Hp notebook
Hp nyomtató
Hp pc
Hp szkenner
Hp szoftver
Intel hálózati e.
Intel notebook
Intel pc
Intensa pc
Jabra hálózati e.
Kaspersky szoftver
Kensington kiegészítő
Krussel kiegészítő
Kyocera kiegészítő
Kyocera nyomtató
Lenovo hálózati e.
Lenovo kiegészítő
Lenovo monitor
Lenovo netbook
Lenovo notebook
Lenovo pc
Lenovo szoftver
Lexmark nyomtató
Lg monitor
Lg projektor
Linksys hálózati e.
Logitech kiegészítő
M-cab hálózati e.
M-cab szkenner
Microsoft doboz szoftver
Microsoft oem szoftver
Microsoft szoftver
Mikrotik hálózati e.
Modecom pda, gps
Msi pc
Multibrackets projektor
Nec monitor
Nec projektor
Netgear hálózati e.
Oki nyomtató
Otterbox kiegészítő
Panasonic kiegészítő
Panasonic projektor
Panda szoftver
Philips monitor
Plustek szkenner
Promethean projektor
Raidsonic hálózati e.
Ricoh nyomtató
Samsung kiegészítő
Samsung monitor
Samsung nyomtató
Sharkoon kiegészítő
Sjcam fényképező
Sony hálózati e.
Sony projektor
Startech.com hálózati e.
Symantec szoftver
Synology hálózati e.
Technaxx fényképező
Technaxx kiegészítő
Thermaltake kiegészítő
Toshiba notebook
Tp-link hálózati e.
Tp-link kiegészítő
Tp-link printer szer.
Tplink hálózati e.
Trendnet hálózati e.
V7 hálózati e.
V7 kiegészítő
V7 monitor
Verbatim kiegészítő
Viewsonic monitor
Viewsonic projektor
Vmware szoftver
Wayteq pda, gps
Xerox nyomtató
Xerox szkenner
Zagg kiegészítő
Zyxel hálózati e.